Distriktets sommarresa 2024

| 25 september 2024

Resa till Roslagen och Stockholms Skärgård

1

1

Färden startade i Skellefteå via Umeå till målet Uppsala och Roslagen.
Efter en trevlig resdag med stopp för fika och lunch och lite frågesport var det dags för inkvartering på hotell i Uppsala, dagen avslutades med middag. Programmet för det två dagar som följde innehöll en trevlig blandning av kultur och nöje.
Under lördagen gick färden Stockholm för en skärgårdstur ut till Vaxholms fästning och tillbaka under den guidade turen serverades en god lunch. Dagen fortsatte med besök på ett friluftsmuseum uppbyggt som en Vikinga gård enligt ritningar efter arkeologiska lämningar, på gården upplevdes både smycketillverkning och brödbak efter Vikingarecept. Efter en fullspäckad dag var det dags att återvända till hotellet.

Söndagens aktiviteter innehöll en guidad tur i Sigtuna – Sveriges äldsta stad. Lunchen intogs på restaurang Kopparkitteln. Därefter ett besök på Sigtunas äldsta destilleri med ginprovning. Därefter kunde man gå en guidad tur runt Wenngarns slott. Efter två fullmatade dagar med trevliga aktiviteter, god mat och angenäm samvaro vändes färden åter till Umeå och Skellefteå.

Sträckan Skellefteå – Uppsala kan tyckas lång men med den trevlige och service mindede chauffören och trevliga resenärer blir även en sådan transportsträcka trevlig. Årets distriktsresa blir ytterligare ett minne att lägga i minnesbanken.

Hela resan hade producerats av Reseproducenterna och färden skedde med Boreal Bus

Text Barbro Kjellberg Foto Privat