Höstmöte med musikunderhållning

| 9 oktober 2024

Den 8 oktober hade SKPF Höstmöte på SAjuans mötesplats

SKPF pensionärerna hade den 8 oktober sitt Höstmöte på Sjuans mötesplats. Ordförande Barbro Kjellberg hälsade alla hjärtligt välkomna och förklarade höstmötet öppnat. Vid sin sida hade hon sekreteraren Åsa Andersson.
Ett 40-tal medlemmar hade hörsammat inbjudan och när verksamhetsplanen för 2025 skulle avhandlas så gav ordförande det församlade auditoriet i uppdrag att komma med egna förslag på verksamhet. Dessa delade in sig i lämpliga grupper och kunde efter en stund framlägga en hel del förslag som styrelsen sedan får ta ställning till.

Nästa punkt på dagordningen var förslaget till Medlemsavgift 2025. Styrelsen föreslog oförändrad medlemsavgift, det vill säga 190 kr/år. vilket blev mötets beslut. Kassören Sten Biström presenterade sedan förslaget till budget för 2025 vilken är något underbudgeterad med anledning av att överskottet från pandemiperioden inte har blivit förbrukat. Budgetförslaget gillades och godkändes.
Avdelningens reglemente för arvoden och ersättningar har redigerats för att bli mer heltäckande. Ordförande läste upp förslaget till nytt reglemente varefter det godkändes av mötet.

Efter att Höstmötet avslutats serverades fika med hembakt bröd, bland annat SKPF-kakan vilken specialdesignats inför firandet av förbundets 75-årsjubileum i år.
Laila och Lars Windelius stod sedan för den musikaliska underhållningen. De sjöng och spelade en blandning romantiska, tankeväckande och roliga sånger: En Månskenspromenad, Fragancia av Evert Taube och Kom och sjung en enkel sång om frihet. Lars hade även med det grekiska musikinstrumentet Bouzouki, och de spelade och sjöng flera sånger av Mikis Theodorakis. De roliga sångerna representerades av sånger på bondska, bland annat av Meta Andreasson, Burträsk. En av de sista sångerna blev De sista ljuva åren.
Barbro Kjellberg framförde sitt och medlemmarnas varma tack för den fina underhållningen samt tackade medlemmarnas för deras medverkan i Höstmötet.