Surströmmingsfest på Tavelsjö Wärdshus

| 22 augusti 2024

Den 20 augusti hade SKPF sin surströmmingsfest på Tavelsjö Wärdshus

SKPF pensionärerna gjorde den 20 augusti en bussresa till Tavelsjö wärdshus för att där ha sin efterlängtade surströmmingsfest. Ett 45-tal festsugna medlemmar intog Göstas buss där Ejlert Andersson skötte rattandet och ordförande Barbro Kjellberg hälsade alla hjärtligt välkomna samt berättade vad som planerats för kvällen.
Blå eld, ett företag med trädgårdsdekorationer, keramik och allehanda konsthantverk hade öppet, så dit styrde alla kosan direkt vid framkomsten till Tavelsjö. Många deklarerade köplust, och efter middagen gavs tillfälle att förverkliga planer på inköp.

Inne på värdshuset var allt förberett och avdelningens egen trubadur, Erik Belin, ackompanjerade på gitarr när den traditionella Surströmmingsvisan sjöngs som inledning till festen. När den väldoftande surströmmingen bars in så vidgades näsborrarna och sorlet tystnade. Alla koncentrerade sig på att rensa strömmingen och få ge sig i kast med att avnjuta sin surströmmingsklämma eller äta direkt med kniv och gaffel och med alla klassiska tillbehör. Barbro utbringade en gemensam skål för surströmmingen och det glättiga sorlet återkom mer och mer.
I avvaktan på efterrätt föreslog Barbro allsång till Erik Belins ackompanjemang. Det blev bland annat 34-an och I natt jag drömde: Erik sjöng även egna visor, bland annat Jag vill ha mer, och inhösta välförtjänta applåder
Så småningom serverades kaffe och kärleksmums. Barbro avtackade kvällens underhållare varefter det var dags för hemfärd. Innan återkomsten till Operaplan tackade Barbro alla festdeltagare för trevlig samvaro samt berömde Ejlert för behaglig körning.